Σκόπελος (Μαρία 8,80)

Σκόπελος (Μαρία 8,80)

Το Επαγγελματικό που ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ

Όσο ο θαλάσσιος τουρισμός αναπτύσσεται, τόσο χρειάζονται περισσότερα σκάφη τα οποία να καλύπτουν τις προδιαγραφές για αυτού του είδους τις δραστηριότητες.

Έτσι η Α΄ ΘΡΑΚΗ επένδυσε στη σχεδίαση και παραγωγή μίας σειράς σκαφών από τα 7,5 ως τα 10 μέτρα, έχοντας ήδη μία μεγάλη γκάμα επιλογής στα μικρά βαρκάκια προς ενοικίαση.
Το ΣΚΟΠΕΛΟΣ (ΜΑΡΙΑ) 8,80 είναι ένα ταχύπλοο σκάφος με βάρος 1.400 κιλά και χώρο αβέρτο που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα τις ανάγκες του επαγγελματία, αβέρτο για μεταφορά φορτίου, καθίσματα για τη μεταφορά ατόμων, βάσεις για τις μπουκάλες καταδυτικών σχολών κλπ.

Η γάστρα του ξεκινά με μία βαθιά είσοδο και συνεχίζει με βαθύ V που ανοίγει φτάνοντας στο deadrise, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει άνετα, χωρίς μεγάλες ιπποδυνάμεις και να μπορεί να βγει σε ρηχά νερά – όπως παραλίες – για να φορτώσει κόσμο. Πιο συγκεκριμένα με έναν εξωλέμβιο 200 ίππων, το 8.80 μπορεί να ταξιδέψει με 32 μίλια. Το ίδιο σκάφος διατίθεται και με πετρελαιοκινητήρα και εσωλέμβια μηχανή.

Η γάστρα του προέρχεται από το 7.45, ένα μικρότερο μοντέλο που προϋπήρχε, με τη διαφορά ότι αυτό διέθετε ημιταχύπλοη γάστρα. Τέλος, με την ίδια φιλοσοφία κατασκευάζεται και ένα μεγαλύτερο, το 9.70, καθαρά επαγγελματικό, με εσωλέμβια και άξονα, αρκετά μεγαλύτερους χώρους και βάρος στα 1.700 κιλά.

Το σκάφος κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας και προσαρμόζεται στην χρήση για την οποία προορίζεται.